Kto z nas nie wyobraża sobie świąt bez zapachu piernika i duuużej ilości korzennych przypraw? Dziś na blogu opcja dla wszystkich, którzy mają problem ze znalezieniem ide…
Nawet mięsożerca ma czasem ochotę na coś czysto wegańskiego :) No i mnie naszła ochota na grzybowo-warzywne smaki. Tak powstała zupa "Czyścioszek", bo wylądowa…
Były już gołąbki z młodej kapusty w szybkim wykonaniu (ze względu na podsmażone wcześniej mięso). Dziś na blogu bardziej tradycyjne gołąbki z białej kapusty, surowego mi…
Kojarzycie bułeczki z serem oferowane w piekarniach? Te białe, niezdrowe, pełne spulchniaczy i jajek w proszku? A może tak domowe bułeczki z serem pełne błonnika, na sma…
Przepyszny, wytrawny sos o lekko cytrynowym aromacie z dużą ilością kolendry i pietruszki. Idealny do frytek z dyni, sałatki, jajek czy tortilli. Można nim też smarować …
Dziś propozycja na naleśniki bez babki jajowatej i bez mąki kokosowej. Wiem, że niektórzy z Was odrzucili te produkty w swojej diecie. Może posmakuje Wam taka opcja :) J…
Kolejny przepis z wykorzystaniem sezonowego warzywa :) Gofry z dyni! Prawda, że niezwykle ładnie prezentują się na talerzu? Dziś w wersji wytrawnej, ale bardzo łatwo zam…
Bez biszkoptu zdecydowanie nie istnieje żaden keto tort! Dziś na blogu przepyszny, wilgotny biszkopt kakaowy :) Idealny! Uwielbiam go:) Mam nadzieję, że i Wam posmakuje!
Kto ma ochotę na kanapki, naleśniki, gofry czy racuchy z nutellą? A w dodatku takie, które są zgodne z dietą niskowęglowodanową, a przy tym niezwykle zdrowe? :)
Pewnie większość z nas zna sałatkę z makaronem z zupek chińskich prawda? Jakoś mi nie smakowała, gdy już miałam okazję jej spróbować, bo sama nigdy nie zrobiłam. Ale ost…
Wilgotne, korzenne, dyniowe z cytrynowo-kokosową polewą, przełożone dżemem z dzikich jeżyn z przepisu tutaj. O czym mówię? O piernikowym cieście z dynii! Gorąco polecam,…
Na blogu jest już dżem z truskawek. Przepis znajdziecie tutaj . Ale na tym nie koniec! Pora na kolejny. Proporcje nieco inne ze względu na inną zawartość wody w owocach w…
Czy zdajecie sobie sprawę z tego, że niemal każde warzywo możemy zjeść na surowo? Jednym z nich jest dynia, skarbnica wielu witamin i minerałów o których pisałam w pości…
Dziś na talerzu ląduje pyszna zapiekanka warstwowa! Nie rozpada się, trzyma strukturę, a przy tym ładnie wygląda i jest baaardzo smakowita. To kto się skusi? :)
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!