Galaretka z mięsem (na bazie rosołu)
Mówiłam już jak dużą rolę gra na adaptacji rosół ? Dla pewności powtórzę: OGROMNĄ! Dostarcza nam mnóstwa makro i mikroelementów, które na co dzień wypłukujemy z organizmu. Ale co zrobić, gdy w tak męczące upały nie chce nam się pić gorącego wywaru? Można przygotować pyszne, chłodne galaretki :)
- 120 g pokrojonego mięsa z udka kurczaka (1 małe udko)
- 100 g pokrojonej karkówki z rosołu
- 20 g żelatyny (lub mniej/więcej zależy jak gęsty i tłusty macie rosół)
- 250 g rosołu
- sól, pieprz
Żelatynę rozpuścić w ciepłym rosole, dodać mięso. Wlać do kubeczków lub miseczek, ostudzić i schłodzić w lodówce.
Makro (1 porcja z 2): około 364 kcal
B: 25
T: 30
W: 1*
B: 25
T: 30
W: 1*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
A musi być z kurczaka? nie może być tradycyjnie z golonki i nóżek świńskich?
OdpowiedzUsuńTradycyjna również jest na blogu:)
UsuńPozdrawiam serdecznie!