Kiełbaski zapiekane w kapuście z cebulką i ziołami
Proste i pyszne - to synonimy większości dań na moim blogu. Dziś kolejne z tej serii. Smakowite, zapiekane kiełbaski w kapuście! Nie mogłam się im oprzeć. Rzadko jem wędzone produkty, więc smakowały mi podwójnie!

Przepis na 2 porcje:
- 5 kiełbasek pieprzowych (około 270 g, użyłam bio kiełbasek z gospodarstwa Lipowe Wzgórza [klik)
- 500 g kapusty kiszonej
- 1 cebula (100g)
- 2 łyżki szczypiorku
- 2 łyżeczki ziół polskich (różnego rodzaju: pietruszka, majeranek, lubczyk, koperek i inne)
- 30 g masła klarowanego (2 łyżki)
- dodatki: sól, pieprz do smaku
Kapustę wrzucić do garnka, zalać szklanką wody i gotować ok. 10 minut. Następnie wyłożyć ją do naczynia żaroodpornego razem z sokiem, który puści. Na patelni na maśle podsmażyć połowę posiekanej cebulki.
Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu.
Będzie świetne nie tylko od święta, ale też na co dzień!
Makro (1 z 2 porcji): około 646 kcal
B: 20,4
T: 54,5
W: 8,7*
W: 8,7*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
![]() |
W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12 |
Komentarze
Prześlij komentarz