TRYB JASNY/CIEMNY

Sałatka z wędzonym indykiem

Dawno nie było na blogu nowego przepisu. Już to naprawiam! :) Pyszna i jak zwykle bardzo prosta sałatka specjalnie dla moich czytelników!

Przepis na 5 porcji:
  • 1k g kapusty pekińskiej
  • 12 jajek
  • 500 g mięsa wędzonego z uda indyka
  • 150 g majonezu
  • 300 g rzepy białej
  • dodatki: sól, pieprz do smaku
Jaja ugotować na twardo. Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać w listki. Mięso obrać z kości i posiekać. Rzepę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić sałatkę. 
Mi sałatka najbardziej smakuje, gdy gotuję do niej jajka osobno i podaję na ciepło do sałatki. Ale można także ugotować jaja na raz i dodać do sałatki. 

Przechowywać maks. 3 dni w lodówce.
Makro (1 z 5 porcji): około 561 kcal
B: 40,6
T: 39
W: 6,8*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Chciał(a)byś mnie wesprzeć?
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komentarze

  1. Gdzie Pani kupuje wędzonego indyka? Póki co nigdzie nie widziałam :(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva