Polecany post

Omlet z czekoladą i kokosem a'la "Bounty"

poniedziałek, 2 marca 2020

Potrójnie kokosowe czekoladki

Takie pyszności już od poniedziałku? Czemu nie! Fatbomby w lodówce zawsze mile widziane. Szczególnie, że większość wytrzymuje przez nawet dwa tygodnie (przynajmniej w teorii, bo moje magicznie znikają w 3 dni). Dzisiejsze w wersji potrójnie kokosowej z pysznym musem kokosowym! Tak proste, że musicie spróbować:)

Przepis na 6 dużych sztuk (lub 12 mniejszych): 

  • 50 g musu kokosowego 
  • 50 g oleju kokosowego 
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 50 g gorzkiej czekolady min 85%
  • opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia (proponuję nie dodawać, gdyż mus kokosowy jest bardzo słodki)
Mus rozpuścić na niewielkim ogniu razem z olejem. Dodać wiórki, wymieszać i wylać po 2 łyżki masy do foremek na muffinki. Następnie w tym samym garnku rozpuścić czekoladę i wylać na czekoladki (powinna się zatopić w środku). Wstawić do lodówki na godzinę lub dwie albo do zamrażarki na 30 minut.
Makro (1 czekoladka z dużych 6): około 240 kcal
B: 2
T: 23,2
W: 3,8*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

4 komentarze:

  1. Witam,zrobiłam w malutkich silikonowych foremkach na czekoladki więc miałam 24 sztuki�� Pyszne czekoladki! Oczywiście bez dodatkowego słodzidła, smakowały nawet cukrożercom! Dziękuję za super przepis. Wspaniały blog! Wykonałam już wiele przepisów od Ciebie i wszystko genialne. Pozdrawiam ☺️

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję! Ogroomnie mi miło :))


      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  2. Obłędnie pyszne i szybkie w przygotowaniu. Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń

Print