TRYB JASNY/CIEMNY

Makaron z tuńczykiem i dodatkami

Przepisu z tuńczykiem chyba Wam jeszcze nie prezentowałam, prawda? Czas to nadrobić! Voila, zapraszam po smakowite (choć inne niż wszystkie pozostałe z bloga) danie, które robiłam jakiś czas temu, ale nie miałam czasu opublikować :) 

Przepis na 2 porcje:
  • paczka makaronu konjac/shiritaki (można go kupić z kodem: reva12 z 12% zniżką np tutaj [klik])
  • 2 jaja
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (130g netto bez zalewy)
  • 20 g masła do smażenia makaronu (lub oleju kokosowego w wersji wegetariańskiej)
  • 180 g awokado (1 sztuka)
  • dodatki: 10 g soku z limonki, duża szczypta chili, liście bazylii, sól, pieprz do smaku
Jaja ugotować na twardo. Makaron odsączyć na sitku z zalewy i przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą, aż straci zapach. Na patelni roztopić masło, wrzucić makaron i podsmażyć. Awokado posiekać w kostkę. Wymieszać z kawałkami tuńczyka, sokiem z limonki i przyprawami. Podać z makaronem i posiekanym jajkiem. Udekorować liśćmi bazylii.
Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.
Makro (1 z 2 porcji): około 363 kcal
B: 22,4
T: 27,8
W: 6,2*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

  1. Bardzo smaczne danie! Proste, szybkie i sycące. Polecam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva