Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

czwartek, 29 października 2020

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Klasyk! Szpinak, makaron, kurczak, czosnek i zioła w wersji niskowęglowodanowej! Voila :)

Przepis na 2 porcje:
Makaron odsączyć na sitku z zalewy i przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą, aż straci zapach. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurczaka i podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i mrożony szpinak. Dusić 2-3 minutki, aż szpinak się rozmrozi. Następnie wrzucić makaron dokładnie opłukany z zalewy. Kilka minut dusić całość, aż szpinak połączy się z resztą składników. Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.

Danie warto polać odrobiną dobrej jakości, zimnotłoczoną oliwą z oliwek lub olejem MCT:)
Makro (1 z 2 porcji na maśle klarowanym): około 322 kcal
B: 36,5
T: 15,9
W: 4,6*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

2 komentarze:

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print