TRYB JASNY/CIEMNY

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Klasyk! Szpinak, makaron, kurczak, czosnek i zioła w wersji niskowęglowodanowej! Voila :)

Przepis na 2 porcje:
Makaron odsączyć na sitku z zalewy i przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą, aż straci zapach. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurczaka i podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i mrożony szpinak. Dusić 2-3 minutki, aż szpinak się rozmrozi. Następnie wrzucić makaron dokładnie opłukany z zalewy. Kilka minut dusić całość, aż szpinak połączy się z resztą składników. Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.

Danie warto polać odrobiną dobrej jakości, zimnotłoczoną oliwą z oliwek lub olejem MCT:)
Makro (1 z 2 porcji na maśle klarowanym): około 322 kcal
B: 36,5
T: 15,9
W: 4,6*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva