Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

niedziela, 2 lutego 2020

Pieczone udka z kaczki z makaronem, kiełkami fasoli mung i pesto pietruszkowym

Dzień dobry w niedzielę! Dziś nowa odsłona kaczuszki leci na bloga :) Z zielonym pesto z wcześniejszego przepisu, który tak radziłam Wam zamrozić :) Teraz można wyciągnąć i zajadać wraz z udkiem kaczki, kiełkami i makaronem. Pychota :)

Przepis na 2 udka:
  • 2 udka z kaczki (po 150 g sztuka)
  • 150 g kiełków fasoli mung
  • paczka makaronu konjac (200 g)
  • 20 g smalcu/masła do wysmarowania foremki
  • pół główki czosnku i 1 cebula do pieczenia
  • pół łyżeczki majeranku, duża szczypta pieprzu i soli, pół łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki zielonego pesto (czyli 2 porcje z przepisu tutaj www.ketoreva.pl[klik])
Udka natrzeć przyprawami, wstawić do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Dodać przekrojoną wzdłuż połowę główki czosnku oraz posiekaną w piórka cebulę. Wstawić do piekarnika i piec około 80 minut w 180 stopniach. Sprawdzić widelcem czy udka są upieczone. Następnie przygotować makaron konjac. Odsączyć z zalewy, a później wrzucić do gorącego sosu powstałego z pieczenia kaczki i wymieszać. Danie podać z dodatkiem pesto i kiełków z fasoli mung.
Makro (1 udko z kaczki z dodatkami i łyżką pesto): około 525 kcal
B: 42,8
T: 37,2
W: 4,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print