Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

piątek, 7 lutego 2020

Zupa chińska z kapustą pekińską, makaronem i kiełkami fasoli mung

Polubiłam orientalne smaki! Czas na kolejną odsłonę kuchni azjatyckiej. Tym razem w postaci lekkiej zupy chińskiej na wywarze z kości z dodatkiem makaronu konjac i innych pyszności :) Mniam! Cudownie rozgrzewa, tylko 30 kcal na porcję, a przepis niesamowicie prosty :)

Przepis na 4 porcje:
Ugotować wywar na kościach lub przygotować rosół. Pod koniec gotowania doprawić wywar przyprawami, dodać odsączony z zalewy makaron konjac, posiekaną kapustkę pekińską oraz kiełki fasoli mung. Od razu po dodaniu zdjąć z gazu i podawać na gorąco (tak, aby kiełki i kapusta były chrupiące). Można podać z poszarpanym mięsem z rosołu lub mięsem z gotowanych kości z wywaru.

Makro (1 porcja bez wliczonego wywaru i mięsa z kości): około 30 kcal
B: 1,8
T: 0,6
W: 3,4*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print