TRYB JASNY/CIEMNY

Parówki w cieście

Co powiecie na taki przepis? Parówki to produkt, który wybieram bardzo rzadko. Tym razem była okazja przetestować świetnej jakości parówki z gospodarstwa bio, więc czemu nie! Niedbałe ciasto, rumiany kolor. Efekt? Pycha!

Przepis na 5 parówek:
Jaja, łuskę i mąkę wymieszać na gładką masę razem z ulubionymi przyprawami (ja użyłam papryki słodkiej, ostrej, pieprzu, odrobiny mieszanki ziół i soli). 
Wrzucić parówki i obtaczać w cieście. 
Od razu układać na patelni z roztopionym smalcem i smażyć na malutkim ogniu. 

Jeśli zostanie nam ciasto można wyłożyć na parówki bezpośrednio na patelni. Nie będą w całości obtoczone, uzyskamy niedbały efekt. 
Smakują na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.
Makro (cała porcja z przepisu czyli 5 parówek w cieście): około 1031 kcal
B: 42,8
T: 87,8
W: 13,1*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.


Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva