Zapiekanka z indykiem, suszoną szynką i kawałkami dyni
Święta tuż tuż, ale na zapiekankę chyba znajdziemy czas? Łapcie przepyszny przepis z mięsem mielonym, kawałkami pieczonej dyni oraz odrobinką suszonej szynki:) Zapiekanka syci na cały dzień!![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv4ZMa6yn-JUBmaSMBAOPxk2n45AZOY-o8FyGpx87UA5cFxS-WJAsuQxfy01Db3LsNd448779-Fpxmp9TGVWD-_PmFWZtSNs_ZgPdIpiZGGHv00vOo1lC_8paVGtJnM5rKqFCqkV928BY/s16000/ba1+%25282%2529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv4ZMa6yn-JUBmaSMBAOPxk2n45AZOY-o8FyGpx87UA5cFxS-WJAsuQxfy01Db3LsNd448779-Fpxmp9TGVWD-_PmFWZtSNs_ZgPdIpiZGGHv00vOo1lC_8paVGtJnM5rKqFCqkV928BY/s16000/ba1+%25282%2529.jpg)
Przepis na 2 zapiekanki:
- 1 bagietka z przepisu tutaj [klik] przygotowana bez masła i czosnku
- 150 g mięsa mielonego z piersi indyka (można użyć innego)
- 100 g sera żółtego
- 100 g dyni hokkaido
- 30 g czyli 1 spora pieczarka
- 20 g suszonej szynki (można dostać tutaj [klik] z rabatem 12% na hasło: reva12)
- 30 g przecieru pomidorowego
- szczypta chili, odrobina bazylii i oregano do posypania, sól, pieprz, papryka słodka do smaku
Dynię pokroić w małą kostkę Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 10 minut. W tym czasie mięso mielone wyrobić z przyprawami. Bagietkę przekroić wzdłuż i posmarować przecierem. Ułożyć mięso mielone, następnie małe kawałki pokrojonej suszonej szynki i pieczarki, a następnie kawałki dyni wyjętej z piekarnika. Posypać przyprawami i serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i piec około 20-25 minut, aż mięso nie będzie surowe, a zapiekana upieczona.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTVyIMHz7e_t7eis3o2tcBY7RwknfSb8OIki0abOL3pYGwGBNfOgbQddgwzPbLpgf-izaEWLVTtrqZSGhrogfvHg7kypUss10RJHG8zTeap6GR-B_0HX2NAI7Sv9p3I1Lp0UZPBa9U4l8/w640-h426/ba3.jpg)
Zapiekanka jest przepyszna!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAvGhZYhJ_vw8TuNjUZUnDSnfV4bcJg1CF78_vdgLeURqrjqEi_h4Gxkw2fjBnq-95K79tgRwEYuV3I9eNjiTPPHkECpH6S3bYu_Ulc49zBh4j7Qv8IIcoXg_IvW7rsilErx3P6kjgwDQ/w640-h426/ba4.jpg)
Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJx84qrDTvAliGGJGVdfDxUW1eEeGyQg1gh_v323VGHLJZYHsbN8gjJEJkV8rB4gfUpOvCPFWshtNnNGygBpTQdUZBIwRkv16jleomwoZAyIDrsWt7SmJ5747002b2GPLWrlkwc8N882c/w640-h426/ba2+%25282%2529.jpg)
Makro (1 z 2 porcji): około 531 kcal
B: 57,5
T: 24,4
W: 11,7*
W: 11,7*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
![]() |
W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12 |
Komentarze
Prześlij komentarz