TRYB JASNY/CIEMNY

Kiełbaski zapiekane w kapuście z cebulką i ziołami

Proste i pyszne - to synonimy większości dań na moim blogu. Dziś kolejne z tej serii. Smakowite, zapiekane kiełbaski w kapuście! Nie mogłam się im oprzeć. Rzadko jem wędzone produkty, więc smakowały mi podwójnie!

Przepis na 2 porcje:
Kapustę wrzucić do garnka, zalać szklanką wody i gotować ok. 10 minut. Następnie wyłożyć ją do naczynia żaroodpornego razem z sokiem, który puści. Na patelni na maśle podsmażyć połowę posiekanej cebulki.
Na kapuście ułożyć kiełbaski i podsmażoną cebulkę. Trochę zakryć kiełbaski kapustą. Następnie ułożyć na nich piórka drugiej połowy cebulki, posypać szczypiorkiem i ziołami. 
Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut, aż danie się zarumieni. 
Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu.
Będzie świetne nie tylko od święta, ale też na co dzień!
Można spróbować też użyć parówek, uważajcie na skład, kupujcie parówki z mięsa, a nie mięsa mielonego mechanicznie.
Gotowana kapusta sprawia, że danie robi się dużo szybciej niż z surową, ale można spróbować również z surową!
Makro (1 z 2 porcji): około 646 kcal
B: 20,4
T: 54,5
W: 8,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva