Wiosenny omlet ze szparagami i swojską kiełbasą
Uwielbiam krótko duszone na patelni szparagi! Chrupię je tylko z solą. Ale dziś pomyślałam, żeeee przygotuję z nich przepyszny omlet! Co powiecie na taką wersję?![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYruV-Kfux2JAvdv7uCGQ7rfdJq3UQlcEQw8zuF0tgi1m2QHhJgQji0FW86YZJElrnuep_cwuG3ImMXpNAmDbfJRI53Pa64xSDxtabmGcB3EIg6HNrFiJqCSrGl8_WoUkjCAQgr1pKDKLMfikDBbo5ISvSEQzlPI3oipJDbDX4osprhISnFBL1EL2g/s16000/DSC_0245.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYruV-Kfux2JAvdv7uCGQ7rfdJq3UQlcEQw8zuF0tgi1m2QHhJgQji0FW86YZJElrnuep_cwuG3ImMXpNAmDbfJRI53Pa64xSDxtabmGcB3EIg6HNrFiJqCSrGl8_WoUkjCAQgr1pKDKLMfikDBbo5ISvSEQzlPI3oipJDbDX4osprhISnFBL1EL2g/s16000/DSC_0245.jpg)
Przepis na 1 dużą porcje:
- 3 jaja
- 100 g swojskiej kiełbasy (użyłam kiełbaski z bio gospodarstwa [KLIK])
- 8-9 szparagów (około 270 g)
- 50 g cebulki (pół cebulki)
- 30 g masła klarowanego
- dodatki: liście bazylii, sól, pieprz do smaku
Na masło wrzucić cebulkę i podsmażyć razem z posiekaną w kosteczkę kiełbaską. Następnie dodać posiekane szparagi i dusić razem pod przykryciem do miękkości. Zdjąć główki szparagów z patelni i odłożyć na talerz. Jaja rozbełtać, doprawić i wylać na patelnię. Przykryć pokrywką i przygotować omlet w klasyczny sposób. Na sam koniec wrzucić główki szparagów.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlEnts93Wlo5bE_nTK73ntWqQz-fBzw4eYbM4Xb0DW-ziOrWZRzNyGB1oA0YDOvJ_3tixKPUPuWP1eJbAiNHF8EUV79EtGod8MKhUpdzK6cbC85IPht66_Lh5ni_MHTAKhYQuEt1RV_9qbSJ_xT3ONO7TdrUivBOfpN_gw5cRuSiZsh1wvAQLE22ot/w426-h640/DSC_0249.jpg)
Udekorować bazylią.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5J0iwGQd5vBxdoHlLnbh2Y7_HH35oPHn4cglaG8BhD31_qB4kZJV2vDd72rarsblRz_STn9CzdpM3WoUI33rxEdx7UMfiNUuxDbJZp-VyHAcdpiW3xHtFpc_17b4u3gBbNO9PASD3IoHedESegeA2OiYMU68cWyo0cUiQzZh1vaI7BSHiqrBw8zxt/w640-h426/DSC_0246.jpg)
Omlet też można polać łyżeczką dobrej oliwy z oliwek!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM_ud0zLiYjC5dMxepStk7eOiJk2FYAWI-R7JtRsx017GsQcSEZvdpl1hUlp8wfM73jp3pz--uokJfPNeWAWGfrP6TH2p3GQKf0DyDiq9m-L9mbSOujMYOLcIqsasYUkdLHAO34mdcbUU-KFi-p6X7niJGfTp9q71PptU5HMnWS1rjrDiirVViqMxw/w426-h640/DSC_0251.jpg)
B: 45,9
T: 59,6
W: 10,5*
W: 10,5*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
![]() |
W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12 |
Komentarze
Prześlij komentarz