TRYB JASNY/CIEMNY

Wiosenny omlet ze szparagami i swojską kiełbasą

Uwielbiam krótko duszone na patelni szparagi! Chrupię je tylko z solą. Ale dziś pomyślałam, żeeee przygotuję z nich przepyszny omlet! Co powiecie na taką wersję?

Przepis na 1 dużą porcje:
Na masło wrzucić cebulkę i podsmażyć razem z posiekaną w kosteczkę kiełbaską. Następnie dodać posiekane szparagi i dusić razem pod przykryciem do miękkości. Zdjąć główki szparagów z patelni i odłożyć na talerz. Jaja rozbełtać, doprawić i wylać na patelnię. Przykryć pokrywką i przygotować omlet w klasyczny sposób. Na sam koniec wrzucić główki szparagów.
Udekorować bazylią. 
Omlet też można polać łyżeczką dobrej oliwy z oliwek!
Makro (1 porcja): około 766 kcal
B: 45,9
T: 59,6
W: 10,5*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva