TRYB JASNY/CIEMNY

Wielkanocna sałatka z wędzonką, bazylią i chrzanem

Wielkanoc czas start! Nowości lecą na bloga :) Proste, szybkie i pyszne!

Przepis na 2 porcje:
  • 6 rzodkiewek
  • 3 jaja 
  • 100 g wędzonego filetu z bio kurczaka (użyłam z bio gospodarstwa ze sklepu tutaj [KLIK])
  • 20 g - około 2 łyżki chrzanu startego
  • 50 g  - około 3 łyżki domowego majonezu (lub kremowego serka śmietankowego)
  • liście bazylii posiekane w paseczki (garść)
  • dodatki: sól, pieprz do smaku
Jaja ugotować na twardo. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Liście bazylii posiekać, a filet z kurczaka pokroić w małą kosteczkę. 
Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i doprawić, gotowe!
Proste i pyszne - tak jak najbardziej lubię!
To świetna sałatka na wielkanocny stół!
Makro (1 z 2 porcji): około 348 kcal
B: 21,8
T: 38,9 
W: 2,9*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva