TRYB JASNY/CIEMNY

Sałatka z brukselką, chrzanem i wędzonką

Jeszcze zdążyłam - nowy przepis wielkanocny. Ciut inny niż pozostałe! Sałatka z dodatkiem gotowanej brukselki!

Przepis na 2 porcje:
  • 200 g brukselki
  • 3 jaja 
  • 100 g mixu wędzonego schabu i polędwicy (użyłam z bio gospodarstwa ze sklepu tutaj [KLIK])
  • 20 g - około 2 łyżki chrzanu startego
  • 30 g  - około 2 łyżki domowego majonezu 
  • liście bazylii posiekane w paseczki (garść)
  • dodatki: sól, pieprz do smaku
Jaja ugotować na twardo. Brukselkę również ugotować. Wędzonkę posiekać w kostkę. 
Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i doprawić, gotowe!
Proste i pyszne - tak jak najbardziej lubię!
To świetna sałatka na wielkanocny stół!
Makro (1 z 2 porcji): około 344 kcal
B: 24,2
T: 23
W: 6,2*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva