Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

czwartek, 14 stycznia 2021

Potrawka z indyka z makaronem, dynią i rukolą

Lekkie, pyszne, proste, szybkie i bardzo zdrowe. Mocny ładunek białkowo-tłuszczowy na ciężki dzień. Oto synonimy dzisiejszej propozycji na śniadanie, obiad lub danie do pudełka do pracy :)

Przepis na 2 porcje:
Makaron odsączyć na sitku z zalewy i przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą, aż straci zapach. Na patelni roztopić masło, wrzucić dynię pokrojoną w kostkę oraz pieczarki posiekane w plasterki. Posypać ziarenkami kolendry. Dusić pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu, aż składniki będą miękkie. Następnie wrzucić kawałki mięsa mielonego (lepsze jest, gdy nie jest całkowicie rozdrobnione na patelni, a zachowuje grudki). Dusić, aż mięso będzie usmażone. Doprawić. Wrzucić opłukany makaron i dusić jeszcze 2 minutki, aż smaki się połączą. 
Udekorować, podać skropione sokiem z limonki, polane olejem z awokado z dużą garścią rukoli. 
Danie najlepiej smakuje na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.
Makro (1 z 2 porcji z przepisu): około 589 kcal
B: 45,7
T: 38
W: 10,4*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print