Kojarzycie taki jogurt Danone produkowany jakoś z 10-15lat temu, który konsytencją przypominał piankę? Jako dziecko uwielbiałam go i wciągałam spore ilości. Potem jakoś …
Dekoracja, ozdoba? Sama nie wiem co chciałam uzyskać, ale poniższy przepis powstał na potrzeby ozdoby tortowej. Jednakże... okazało się, że jest całkiem fajnym sposobem …
Na moim blogu znajdziecie już dwa torty, które zrobiłam dość dawno w zadziwiający sposób, bo....bez użycia piekarnika, a z użyciem patelni :) Są w przepisach tutaj [klik…
Pamietacie b udyń waniliowy z przepisu tutaj [klik] ? Tym razem opcja na budyń czekoladowy w wersji na zimno. Z odżywką i awokado. Zasmakuje nawet tym wybrednym :)
No dobra przyznaję się. Czasem dopada mnie lenistwo tak silne, że nic nie zmusi mnie do włączenia piekarnika. Tak jak dziś. Ale co zrobić gdy masz ochotę na kokosanki, a…
Dziś na blogu kolejna wersja ciasteczek. Tym razem zupełnie inne, bo nie kruche, a wilgotne, mięciutkie o konsystencji pieników. Z magicznym składnikiem w postaci surowe…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!