Kolejny przepis z wykorzystaniem cudownego awokado. Delikatny tatar posypany chrupiącymi orzechami! Idealny dla każdego kto nie lubi wersji mięsnej, a chciałaby zjeść co…
Walentynki dotarły i na bloga :) To jak Panowie? Przygotujecie swoim wybrankom pyszne batoniki piankowe? Zapewniam, że są niezwykle proste i na pewno dacie radę. Panie n…
Pachnące cynamonem, pyszne, rumiane z magicznym środkiem... dziś na blogu racuchy z jabłkiem! Kolejny ze smaków mojego dzieciństwa. Pewnie i wśród Was znajdzie się ktoś,…
Kolejny prosty, szybki i pyszny przepis na fat bombki w formie czekoladek. Tym razem w wersji mini donutów idealnych na zamiennik pączków na tłusty czwartek. To co? Kto …
Kolejny przepis z czasów dzieciństwa czyli....sernik bez sera zwany inaczej "Styropianem". Ulubione ciasto mojej mamy, a długo również moje, gdy robiłam podmia…
Pyszny, mięciutki, a jednocześnie chrupiący burger, którego często Wam polecam dziś ląduje na blogu. Pewnie większość z Was go zna, aleee... mamy tu też nowicjuszy i dzi…
Prosiliście o przepis na tłusty czwartek. A co Wy na... pączki w wersji wytrawnej? Pierwsza wersja pączków na świecie nie była słodka, ale właśnie wytrawna! Kiedyś pączk…
Ciasteczka z domowych biszkoptów, maczane w maku i przekładane dżemem. Koniecznie domowym. Zawsze można je było kupić w sklepach na wagę. Wiecie o kim mowa? O baletkach…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!