Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

poniedziałek, 12 lutego 2018

Wegetariański tatar

Kolejny przepis z wykorzystaniem cudownego awokado. Delikatny tatar posypany chrupiącymi orzechami! Idealny dla każdego kto nie lubi wersji mięsnej, a chciałaby zjeść coś równie pysznego w towarzystwie "mięsnym" :)

Przepis na 2 porcje:
  • 120 g awokado (1 średnie)
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 50 g ogórka zielonego
  • 20 g soku z cytryny (2 łyżeczki)
  • 20 g ulubionego oleju (np MCT lub olej z pestek dyni)
  • 20 g ulubionych orzeszków (np macadamia lub laskowe)
  • spora szczypta soli, pieprzu, ulubione zioła
Awokado i jaja posiekać w drobną kostkę. Ogórek obrać ze skórki i również posiekać w kostkę. Zalać sokiem z cytryny i olejem, a następnie wymieszać z przyprawami. Na koniec posypać drobno pokrojonymi orzeszkami.

Makro (1 porcja z orzechami laskowymi): około 340 kcal
B: 10,5
T: 30,7
W: 7,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print