TRYB JASNY/CIEMNY

Fasolka z makaronem i zielonym pesto

Przepis nr 2 czyli pyszny makaron z cukinii z dodatkiem smażonej fasolki szparagowej i ciętej w paski papryki. Całość podana z zielonym pesto. Spróbujecie? :)
Przepis na 2 porcje:
Z cukinii zrobić paski jak na zdjęciu. 
 Paprykę pokroić i paski. Z awokado przygotować pesto z przepisu wyżej.
Podsmażyć na tłuszczu fasolkę i paprykę. Następnie zalać wodą i dusić pod przykryciem około 8-10 min. Dodać paski cukinii i dusić jeszcze 2 minutki. Wyłożyć na talerz razem z pesto. Wymieszać i zjeść.

Można podać z usmażonym mięsem lub kawałkiem ryby.
Makro (1 porcja z przepisu): około 519 kcal
B: 11
T: 47,3
W: 11,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva