Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

czwartek, 26 kwietnia 2018

Zielone pesto

Gotowi na zielony weekend na blogu? :) Przepis numer jeden to pyszne vege pesto do makaronu, do chlebka czy do warzyw.
Przepis na mały słoiczek:
  • 100 g awokado
  • 30 g świeżego szpinaku
  • 30 g nasion sezamu, pasty tahini lub dowolnych orzechów
  • 20 g dowolnego oleju (np z pestek dyni lub kokosowego)
  • opcjonalnie: nasiona słonecznika do posypania, sól, pieprz, zioła
Wszystkie składniki (oprócz słonecznika) zmiksować na gładką masę. Udekorować nasionkami i ziołami. Podawać w ulubiony sposób np z chlebem upieczonym z przepisu na Grahamki tutaj [klik]. Przechowywać w lodówce (do 2 dni, inaczej awokado ciemnieje). 

Na zdjęciu malutka porcja z chlebkiem :) Pesto będzie świetnym dodatkiem na grilla!
Makro (porcja z dodatkiem sezamu i oleju kokosowego): około 545 kcal
B: 9,8
T: 52,8
W: 9,6*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print