piątek, 11 stycznia 2019

Malinowe trufle z inuliną

Mrożone malinki ponownie na blogu ❤️ Ale co poradzę, że tak je uwielbiam i zbierałam w lecie specjalnie, żeby w zimie coś małego, ale fajnego wykombinować? :) Łapcie przepis :) Inulina znów atakuje! Wychodzą słodkie, radzę nie dosypywać innych słodzideł :)
Przepis na około 10 kuleczek:
  • 50 g malin (świeże lub mrożone)
  • 20 g wiórków kokosowych (lub mielonych orzechów)
  • 20 g mąki migdałowej (lub odżywki białkowej czy zmielonych orzechów)
  • 20 g inuliny
  • 20 g mleczka kokosowego (lub śmietanki 36%)
  • 10 g nasion chia
Maliny rozgnieść widelcem, dodać inulinę i wymieszać.
Następnie wrzucić resztę składników i dokładnie wymieszać. Zostawić masę na około 15 minut, aż zgęstnieje, a następnie ulepić kuleczki.
Tak przygotowane trufelki można przechowywać w lodówce około 3 dni :) 
Makro (1 kuleczka z przepisu na 10 kuleczek z mleczkiem kokosowym i wiórkami): około 34 kcal
B: 0,8
T: 3
W: 0,8
Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print