TRYB JASNY/CIEMNY

Gulasz z siekaną brukselką i pieczarkami

Widziałam, że ostatnia potrawka bardzo Wam posmakowała. Czas na kolejną! Tym razem gulasz z siekaną brukselką i pieczarkami :) Pychotka i tak ładnie wygląda:)

Przepis na około 4 porcje:
  • 500 g mięsa na gulasz (można wybrać wołowe lub wieprzowe)
  • 500 g brukselki
  • 250 g pieczarek
  • 30 g masła (lub innego tłuszczu do smażenia)
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryki, malutka łyżeczka oregano
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu na patelni na rumiany kolor. Następnie zalać 2 szklankami wody (lub bulionu) i dusić minimum godzinę do miękkości pod przykrywką. Następnie wrzucić posiekane pieczarki i brukselkę, którą wcześniej pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce na grubsze plastry jak na zdjęciu.
Dusić około 15-20 minut do miękkości. Podawać w dowolny sposób np posypane pietruszką:)
Można przechowywać do 3 dni w lodówce :) Gulasz jest przepyszny i idealny na wynos:)
Makro (1 porcja z 4 z łopatką wieprzową): około 437 kcal
B: 26
T: 34,3
W: 6,8
Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva