Od dawna chodziło za mną domowe mleko kokosowe. Mleczko króluje w mojej kuchni już długo, ale obok mleka zawsze tylko przechodziłam, bo odstraszała mnie cena i skład. Te…
Jedna z moich ulubionych wersji na gofry. Delikatne, puszyste, sycące i równie pyszne na drugi dzień. Idealne z masłem orzechowym, owocami lub po prostu posypane słodzid…
Kolejny przepis na tych, co spędzają cały dzień poza domem. Wielka buła na wynos na śniadanie, kolację lub obiad :) Bez nabiału, a jednak puszysta i ogromnie sycąca. Nie…
Kruche ciasto bez nabiału, na samej mące kokosowej z dodatkiem mascarpone lub śmietanki kokosowej (w wersji bez nabiału) i owocami...Tak to możliwe :) Nikt nie mówił, ż…
Kolejna wariacja na temat ciasta na smalcu. I kolejna udana! Pyszna tarta jajeczna. Podobno wygląda jak pizza...Nawet trochę podobnie smakuje :) Świetna na obiad, na kol…
Proste, sycące i bardzo kokosowe Bounty w dwóch wersjach ? Żaden problem! To chyba najprostsza wersja batonów jakie można zrobić w zdrowej wersji :) Są przepyszne, bardz…
Kto pamięta pyszne bułeczki z makiem z dzieciństwa? Bo ja zawsze za nimi szalałam! Przeszkadzał mi jedynie lukier, którego nie lubiłam. I dlaczego nie mogłabym ich jeść …
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!