TRYB JASNY/CIEMNY

Sałatka z fasolki szparagowej z boczkiem

Mam dziś dla Was kolejny przepis na sałatkę, ale... sałatkę inaczej, ponieważ jest to wersja na ciepło z patelni :) Myślę, że będzie Wam smakować :)

Przepis na 2 duże porcje:
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 4 jaja
  • 30 g słonecznika
  • 150 g wędzonego boczku
  • 40 g smalcu lub masła
  • sól, pieprz
Na patelni roztopić smalec lub masło. Wrzucić fasolkę i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i dusić, aż fasolka zmięknie. Na drugiej patelni usmażyć jaja sadzone na smalcu. Na talerz wyłożyć fasolkę z boczkiem i sadzone jaja. Posypać słonecznikiem i przyprawami. Jeść na ciepło. Płynne żółtko pełni rolę dressingu :)

Makro (1 porcja): około 835 kcal
B: 29,8
T: 74,6
W: 8,5*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva