Polecany post

Weganie na ketozie - czy to ma rację bytu?

Co powiecie na taki wpis? Często odmawiamy prowadzenia weganów, którzy chcą stosować ketozę... Sprawdźcie dlaczego! 

Bądź na bieżąco! Obserwuj nowości przez mail

Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

poniedziałek, 4 grudnia 2017

Malinowy mus z kruszonką

Oszalałam na punkcie tego deseru! Nie wiem czy dlatego, że składa się z malin czy dlatego, że posypany jest cudowną, ciepłą kruszonką z przepisu na blogu tutaj [klik]. Po prostu niebo w ustach :) 

Przepis na 6 malutkich słoiczków ze zdjęcia lub 3 większe szklanki:
  • 250g malin (mrożone lub świeże) lub innych owoców np truskawek
  • 40g nasion chia
  • 200g mleka kokosowego/migdałowego/innego lub wody
  • opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia *
  • opcjonalnie: starta skórka z cytryny do smaku
  • cała porcja kruszonki z przepisu tutaj [klik]
*Ponieważ deser jest sam w sobie dość słodki radzę spróbować przed ewentualnym dodaniem słodzidła lub całkiem je pominąć.

Maliny zblendować/zmiksować razem z mlekiem lub wodą (ja użyłam wody). Dodać nasiona chia i dokładnie wymieszać. Wylać do słoiczków/szklanek/kubeczków i wstawić do lodówki na około 1h, aż nasiona wchłoną płyny. W tym czasie upiec kruszonkę z przepisu tutaj [klik], a następnie ostudzić i posypać desery. Do połowy kruszonki dodałam kakao (5 g) i upiekłam dwukolorową kruszonkę w formie grudek. Zjeść od raz lub przechowywać w lodówce.

Gwarantuję, że długo nie postoi, bo jest pyszny :) 
Makro (1 słoiczek z 6 z malinami na bazie wody z dwukolorową kruszonką): około 203 kcal
B:4,6 
T: 18,5 
W: 4,4*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bądź na bieżąco! Obserwuj przez mail

Print