Paprykowe tartaletki z mięsem

Paprykowe tartaletki mięsne? Czemu nie :) Łapcie dziś szybki przepis! Idealny na redukcję! Pyszne zarówno na ciepło jak i zimno, dobre na obiad, kolację czy śniadanie :)

Przepis na 6 tartaletek z mięsem:
Na spód:

Wszystkie składniki razem zagnieść i wylepić foremki na muffinki.

Na farsz:
  • 500 g miesa mielonego (użyłam mięsa z indyka, można użyć każdego innego)
  • 100 g papryki (1 mała)
  • sól, pieprz, ostra i słodka papryka, chili (szczypta)
Mięso wyrobić z przyprawami i pokrojoną w kostkę papryką (można zostawić trochę do ozdoby na wierzch). Wyłożyć na spód tartaletek. Mocno docisnąć. Odłożoną paprykę wcisnąć w mięso na wierzchu.
Piec 30 minut w 180 stopniach. Zostawić do lekkiego ostudzenia. Jeść na ciepło lub zimno :)
Makro (1 tartaletka z mięsem z indyka): około 195 kcal
B: 17
T: 13,1
W: 1,2*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print