TRYB JASNY/CIEMNY

Koktajl z jeżynami

Kolejna propozycja na koktajl trafia na bloga :) Dziś wersja o zupełnie innym smaku niż pozostałe. Nie jest ani słodki ani wytrawny, ale myślę, że Wam posmakuje :)

Przepis na 1 porcję:
  • 100 g mrożonych lub świeżych jeżyn
  • 100 g selera naciowego
  • 30 g świeżego szpinaku
  • 50 g mleka kokosowego lub innego
  • łyżeczka cynamonu
  • szklanka wody do rozcieńczenia
  • opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
  • dodatkowo: masło, olej kokosowy, olej z wiesiołka, olej z ostropestu, olej MCT lub oliwa (wystarczy pół łyżeczki)
Wszystkie składniki razem zmiksować.

Makro (porcja bez dodatków): około 144 kcal
B: 3,1
T: 10,2
W: 8,8*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

  1. Gdzie kupię jeżyny teraz? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niedługo będą;) Mi się udało nazbierać w lecie i zamrozić ;)

      Pozdrawiam;)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva