Malinowy budyń (na żółtkach, bez mąki)
Druga wersja budyniu w słoiczku trafia na bloga :) I szczerze mówiąc uważam, że lepsza! Wiem, że wielu z Was polubiło budyń z przepisu tutaj [klik] oraz budyń z awokado z przepisu tutaj [klik]. Ale myślę, że ten również będzie trafiony w punkt, bo jego konsystencja to w 100% konsystencja normalnego, gęstego budyniu. Koniecznie zróbcie :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYjUV4qjezj5eLn4fG3Rjug5_iIO4a9N1IX_Mm9-eH6oWrntu8piJ7syScyBx0H4V4FSaNEMZ5SRJdJoqEX7R1J17Z11kY3BQA6fltEIbSfwkeC5aNAvxTF3E4L86AXm_gYSAJVxiOEhI/s640/1+%25282%2529.jpg)
- 200 g mleczka kokosowego (lub innego mleka)
- 100 g malin (mrożone lub świeże, można użyć innych owoców)
- 100 g inuliny
- 3 żółtka (60 g)
- 30 g nasion chia
- opcjonalnie: wanilia, cynamon, kardamon itp
- opcjonalnie: wiórki kokosowe, orzechy, inne bakalie
Do rondelka wlać mleczko, żółtka i wrzucić maliny.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipdrx83tZjqydijQa8SEAnEfLblKm1BjEYMhBxD2KV2KKt70PYa1_KEeFdTvyG52EtsXFQHOhE1vTQWnqMBDQnE5ihPpu2vVCm0WEdfTJkJF82eAG0m-FgwOtlNLIivooZdx36jxgSPcw/s640/2018-08-27_14.43.24.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh41qEBy7nWmiR1SAnUBf5pKiB1FNN0aHnmlyaBD_9T7Bexg8uoGG2T49R6zU6NDtsOi1WxiaMRJjEYVpZSlAQOWlSS1kJo91EJv9X-TdDdMaevoC9_w43GhL7AIu4Vq6BztthyKNok38A/s640/2018-08-27_14.44.25.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipL_bb7K1L-ZHyUZ-ba0qafqO54ZH49-65lMATGxebT7TOpvUB5DW__sHfjkCRM3aEOX7r-GlhxadGWAZndPo23-2ZViEoIhz2yhs0ZGDRMBU6zkPh-6ffy7-S3JsyYc_3m36-26UA4iE/s640/2018-08-27_14.45.44.jpg)
Budyń ma identyczną konsystencję jak prawdziwy. Jest kremowy i przepysznie malinowy:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiStExLx9djZg8-JDdLVXRdJRNiwkeQOklXmWcJEJ9-znfE3BX6KTTZQeME3SldsZ5KtkpvfGbJqj3BrKNK8B813ecOJvt-BGomB49e6NOhuGpjCy0zj2qkwH_pMs1ddC83npSVTD4KRo/s640/2018-08-27_15.54.48.jpg)
Świetnie smakuje również jako dodatek do racuchów kokosanek z przepisu tutaj [klik] lub racuchów z 3 składników z przepisu tutaj [klik].
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6PdfnscC3BOGpe7J36N6kTlARVOQx35zhMBMxergBpH8rYw6SvfRTRz9MIXEVG8xcaJ3Z_Q5CHv1KDVl3c7u46iHwFRKC5bDb5nnJRoSfnUZfWKBJ27w9n9E4_aTYRBFAG6Pej5DQ5uo/s640/2018-08-27_15.49.11.jpg)
Można go podać również do naleśników z przepisu tutaj [klik]. Budyń zawiera ogromną ilość błonnika, więc osoby, które mają problemy po zjedzeniu jego dużej ilości muszą uważać.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo5tByUswuaREkBb70_dWDxrDpdygA1vwrQxL-Afwd49DoFwXLmCGhJPb9PxQLADTHckSiNSNRPz3AVqacOzuPzeJJSgrF8ZLgyLHCxbf4lbkG_Pqk528-dJSoiqkaAGPqvcfS86OU6fI/s640/2018-08-27_15.32.10.jpg)
Makro (1 porcja z 3 bez dodatków): około 255 kcal
B: 6,5
T: 22,2
W: 6,4*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Jestem ciekawa czy zamiast mleka można użyć kremówki?
OdpowiedzUsuń