niedziela, 17 marca 2019

Pasta kanapkowa z awokado i kiełkami

Wiem, że lubicie maksymalnie uproszczone przepisy, więc dziś na blogu najprostsza i tak pyszna w swej prostocie pasta z awokado!:)

Przepis na 1 miseczkę (około 5 porcji):
  • 160 g awokado (1 duża sztuka)
  • 2 ugotowane jaja
  • 20 g oliwy 
  • sól, pieprz
  • 50 g kiełków jarmużu
Awokado rozgnieść widelcem na gładką masę. Jajo posiekać w kostkę i wrzucić do awokado. Dodać oliwę. Wymieszać i doprawić. 
Pastę podawać z kiełkami jarmużu i chlebkiem na smalcu z przepisu tutaj [klik]. Świetnie razem smakują:)
Można ją przechowywać w lodówce w słoiczku przez około 3 dni. Najlepiej nalać na górę pasty odrobinę oliwy, aby nie czarniała. 
Makro (cała porcja pasty z przepisu z kiełkami): około 618 kcal
B: 20,4
T: 55
W: 10,4

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print