wtorek, 9 kwietnia 2019

Tosty brokułowe z serem, szpinakiem, pieczarkami i kabanosami

Tak bardzo Wam smakuje omlet z kabanosami z bloga z przepisu tutaj [klik] to czas na kolejny przepis! Był chlebek z brokuła. Są i zielone tosty z serem żółtym i kabanosami! Komu jednego?:) Łapcie przepis! Można je oczywiście zrobić z innych przepisów na chlebek z opiekacza :) Wszystkie wskazówki znajdziecie w przepisie :)
Przepis na 2 grube tosty:
Baza z wybranego przepisu:
Dodatki:
  • 30 g sera żółtego (4 cieniutkie plasterki w wymiarze kromek)
  • 50 g pieczarek
  • 20 g dobrej jakości kabanosów
  • 6 liści świeżego szpinaku
Upiec 4 kromeczki zgodnie z wybranym przepisem. Następnie 2 kromki ułożyć w opiekaczu, nałożyć dodatki (ser, szpinak, kabanosy i pieczarki, a następnie znów ser) i przykryć 2 kromkami. Podpiec, aż ser się rozpuści, a tosty zarumienią.
Są przepyszne! Można jeść także na zimno :)
Tosty można śmiało brać na wynos. Świetnie trzymają się w dłoni! 
Makro (2 tosty z przepisu na chlebek tostowy z brokuła ze zdjęcia): około 408 kcal
B: 31,4
T: 29,3
W: 4,9
Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print