TRYB JASNY/CIEMNY

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki

Niedawno wysiałam sobie rzeżuchę - lubicie? Pomyśłałam, że będzie smacznym dodatkiem do jajek, które nafaszerowałam bardzo prostą pastą z rzodkiewki :) Zestaw idealny nie tylko na Wielkanoc :)

Przepis na 2 porcje:
  • 4 jaja
  • 100 g rzodkiewki
  • 20 g ulubionego oleju lub dobrej oliwy
  • szczypta soli, szczypta pieprzu, szczypta słodkiej papryki
  • opcjonalnie: kiełki lub natka pietruszki do dekoracji
Ugotować jaja (najlepiej na półtwardo lub półmiękko). Wydrażyć łyżeczką żółtka. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach lub drobno posiekać. Jeśli puści wodę - odcisnąć. Żółtka roznieść widelcem z oliwą na gładką masę. Dodać rzodkiewkę i wymieszać. Doprawić. Wykładać po łyżce pasty na jajka. Podawać z kiełkami lub rzeżuchą :)
Makro (porcja z przepisu): około 256 kcal
B: 15,6
T: 20,9
W: 1,7
Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

  1. dzień dobry czy to celowe jest, że popularne posty typu :keto adaptacja: przysłaniają mi część przepisów? a w szczególności ilość wykorzystanych produktów

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie nie. Mam małe problemy z blogiem niestety. Ale chyba już udało mi się to rozwiazać :)

      Pozdrawiam i dziękuję za uwagę:)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva