czwartek, 11 października 2018

Krem z ogórków kiszonych i cukinii

Lubicie zupy - kremy? Ja już od dłuższego czasu jem tylko takie :) Łapcie kolejny strasznie prosty przepis na krem! Tym razem z ogórków kiszonych. Jeśli je lubicie to zdecydowanie powinna Wam smakować. Zrobicie ją w 15 minut jeśli zostało Wam trochę rosołu:)

Przepis na 3 porcje:
  • 300 g ogórków kiszonych
  • 500 g cukinii
  • 2 szklanki bulionu (najlepiej z przepisu tutaj [klik] lub wywaru z kości wołowych/wieprzowych)
  • pół łyżeczki soli, duża szczypta pieprzu, łyżeczka koperku, łyżeczka majeranku
Cukinię pokroić w malutką kostkę i gotować 15 minut w wywarze, aż stanie się miękka. Następnie zmiksować z ogórkami obranymi ze skórki. Przelać do garnka i zagotować, aż zabulgocze. Doprawić i podawać w dowolny sposób np z kleksem śmietany lub koperkiem.
Makro (1 porcja z bulionem): około 59 kcal
B: 3,4
T: 1
W: 9,1

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print