Ryba w panierce grzybowej na wigilijny stół

Paszteciki są, pasztet jest. Śledzie na 3 sposoby są. No to brakuje karpia! Co powiecie na grzybowa panierkę?:) Łapcie jeszcze dziś, a ja lecę pichcić krokieciki :)

Przepis na 4-5 kawałków ulubionej ryby:
  • 500 g ulubionej ryby (na zdjęciu filet szczupaka, pyszna też będzie z karpiem czy inną rybą)
  • 1 jajo (można od razu obtoczyć w panierce, bez jajka)
  • 20 g mąki kokosowej
  • 20 g suszonych grzybów (dosłownie 5-6 suszonych kawałeczków)
  • około 50 g masła do smażenia 
  • sól, pieprz

Suszone grzyby zmielić w młynku na mąkę. Dodać mąkę kokosową i wymieszać.

Rybę posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w jajku, a potem w sypkiej panierce (lub od razu w sypkiej panierce bez jajka).
Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle lub innym tłuszczu.
Makro (100g szczupaka w panierce z jajkiem): około 199 kcal
B: 21,8
T: 10,8
W: 2,5
Smacznego!


****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print