Pizza z brokuła z 3 składników
Dziś na blogu kolejna wersja na spód do pizzy! Tym razem wersja dla fanów brokuła :) Jest naprawdę brokułowa, więc jeśli go lubicie to coś dla Was :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_hTs42pdWKQfZGb0qN4AN6nG4H2H6LkBzBPsGsMvFc0g-drlJjOSL59Y6q1N9n4-ebCt-FsH9EYNApf3pU4PO5OTp50E0l0WL7IXb-NelBwqIgVveLBBr1FN3uwCSukzlpxwfOldF6yU/s640/2018-10-17_16.49.16.jpg)
Przepis na 1 pizzę o średnicy około 20cm:
- 100 g różyczek surowego brokuła
- 2 jaja
- 10 g dowolnej mąki (lub 5 g łusek babki jajowatej)
- sól, pieprz, zioła
Różyczki brokuła zetrzeć na tarce, dodać jaja, mąkę, zioła, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Uformować spód na blaszce lub silikonowej macie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkgt2RvyDOP_7ngvqMMRidQb8B1TJrD7jkTMMzjPFJLfsNLrHNW0hEJb9QwBHZ0BAkTfXsYLNmmryVnXTL__eQ1Vz-nBmyv7wcArpJUNgaWtIWS8c9tmVdQbWs9xCeL0ojbrLrckXEjkE/s640/pi3.jpg)
Nałożyć wybrane dodatki i piec całość około 30 min w 180 stopniach. Na mojej pizzy znalazły się: ser żółty, kabanoski, schab i pieczarki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIa7_lR0bahkg1yStrysN9-2g8296I2KuvJkhQUvKVZzBpAaw_OO6-A9uE2UOTOfiZY7FRjGqyiZd2EZVf3Xpv1Ie34I1YlVvxOBeU_qI4ajNH1pSbkKa_8F9uzmT_OWb-UltcY9fWw-Y/s640/2018-10-17_16.48.24.jpg)
B: 13,4
T: 7
W: 8,6
Poniżej przepisy na inne rodzaje pizzy:
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Pizza z brokułów? Tego jeszcze nie było ;p ale wygląda zachęcająco i trzeba będzie spróbować!
OdpowiedzUsuńKoniecznie dla fana brokuła. Będzie zadowolony;)
UsuńPozdrawiam;)
Właśnie wypróbowałam, szukając w internetach spodu od pizzy bez nabiału :) Troszkę zmodyfikowałam dodając pół łyżeczki proszku do pieczenia. Pychota !!
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło! Dziękuję!
UsuńPozdrawiam serdecznie :)