Cytrynowa tarta truskawkowa

Kolejny przepis z wykorzystaniem kruchego ciasta i sezonowych owoców. Jak Wam się podoba? :)



Przepis:

Nadzienie:
  • 300g truskawek
  • 35g żelatyny rozpuszczonej w 150ml ciepłej wody
  • opcjonalnie erytrol, ksylitol, stewia do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • skórka z całej cytryny
Wszystko razem zmiksować. Można schłodzić przed wylaniem na tartę. 

Dekoracja:
  • 30g wiórek kokosowych (prażonych)
  • 30g drobno siekanych orzeszków ziemnych
  • kilka migdałów
Tartę przed krojeniem dobrze jest schłodzić. Całość ładnie się zestala i można brać kawałki do ręki.


Makro(1/6 porcji czyli duży kawałek):
B: 10
T: 32
W:11,5

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print