piątek, 2 czerwca 2017

Placuszki z młodej kapusty

Były placuszki z kalafiora oraz z cukinii. Czas na kolejne! Proste, szybkie i pyszne placuszki z surowej, młodej kapusty:) Korzystajcie póki sezon w pełni.

Przepis (ok 7 placuszków):

  • 150 g surowej, drobno posiekanej młodej kapusty
  • 2 jaja
  • sól, pieprz i przyprawy
  • 30 g smalcu do smażenia (lub oleju kokosowego)
Wszystko razem wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym smalcu/oleju na rumiano. 

Makro (cała porcja): około 423 kcal
B: 15
T: 37
W: 8,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print