piątek, 30 czerwca 2017

Zielona i chrupiąca sałatka

Na moim blogu znajdziecie mnóstwo dań obiadowych, deserów od groma, a gdzie sie podziały sałatki? Robię je bardzo często, ale są proste i w większości pewnie wielu z Was robi podobne. A taką próbowaliście? 😊



Przepis (na 3 porcje):
  • 150g selera naciowego
  • 150g awokado (1 duże)
  • 3 ugotowane jaja
  • 50g majonezu (najlepiej domowego lub Kielecki)
  • 150g zielonego ogórka
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz, ulubione zioła
  • + ulubione mięso 

Wszystkie warzywa oraz jaja pokroić w kosteczkę. Wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Podawać z ulubionym mięsem. U mnie do jednej porcji smażona pierś z kurczaka, a do drugiej i trzeciej pieczona karkówka. Obie równie pyszne!

Makro (1 porcja bez mięsa): 
B: 8
T: 21
W: 8,8

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print