TRYB JASNY/CIEMNY

Zielony omlet z młodą kapustą

Dziś Dzień Dziecka😊 W związku z tym każdy z nas powinien się nieco porozpieszczać bez względu na wiek ! U mnie z tej okazji pyszny omlecik.



Przepis:
  • 3 jaja 
  • 3 liście młodej kapusty (50 g)
  • garść szpinaku (10 g)
  • garść pieczarek (80 g)
  • 50 g pomidora
  • 25 g smalcu ze skwarkami lub innego oleju
  • Ogórek kiszony do ozdoby oraz łyżka siemienia lnianego 
  • Sól, pieprz, przyprawy
Cebulkę podsmażyć na smalcu. Dodać drobno posiekaną kapustę, szpinak i pieczarki i smażyć do miękkości. Jaja rozbełtać z przyprawami i równomiernie wylać na składniki. Ułożyć pomidora i przykryć pokrywką. Smażyć aż się zetnie, a następnie przełożyć na talerz i wywrócić na patelnię na drugą stronę. Krótko dopiec i przełożyć na talerz. 

Makro (cały omlet bez ozdoby): około 480 kcal 
B: 22
T: 40
W: 8*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva