Polecany post

Czekoladowy blok z bakaliami

sobota, 20 stycznia 2018

Sezamki z masłem orzechowym

Dziś na blogu szybka opcja na deser dla miłośników orzechów i masła orzechowego! Ale pamiętajcie, że w grę wchodzi tylko te z 100% orzechów :) Tylko 3 główne składniki i mnóstwo dodatków!
Przepis na 10 sztuk:
Rozpuścić olej kokosowy. Dodać masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać sezam i ewentualnie opcjonalne dodatki (najlepiej wcześniej spróbować). Wylać na blaszkę, do silikonowych foremek lub do keksówki wyłożonej folią. Można posypać orzeszkami czy wiórkami. Wstawić do lodówki na min 30 min lub na krócej do zamrażalki. Po schłodzeniu pokroić na prostokąty i zjeść. Przechowywać w lodówce kilka dni.

Makro (wersja podstawowa 10 sztuk bez dodatków na maśle migdałowym): około 1067 kcal
B: 22,6
T: 106,3
W: 4,8*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.


Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Do złudzenia przypomina białą czekoladę chociaż nie zawiera ani grama masła kakaowego :) Natomiast w smaku baaardzo sezamowo-orzechowe.

      Usuń

Print