wtorek, 16 stycznia 2018

Kruche paluszki w czekoladzie

Kolejna opcja na kruche ciasto. Idealna dla dzieci i na imprezę. Kruche paluszki na cieście ze smalcu maczane w czekoladzie! 
Przepis na 4 spore porcje ze zdjęcia:
Kruche ciasto zagnieść jak w poście z tartaletkami. Następnie odrywać po kawałeczku i mocno wałkować między rękoma na grubsze wałeczki, a potem delikatnie układać na blaszce lub silikonowej macie do pieczenia. Piec 20 min w 180 stopniach. Zostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie maczać w roztopionej czekoladzie lub oblewać łyżką. Ułożyć na folii spożywczej i wstawić do lodówki lub zamrażalki, żeby czekolada zastygła. Uwaga, bo są naprawdę kruche ! :)
Wersja prosta: z ciasta można również zrobić kuleczki, rozgnieść i upiec jako ciasteczka, a następnie polać czekoladą. 
Makro (1 porcja): około 431 kcal
B: 8,1
T: 40,6
W: 8,3*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Print