TRYB JASNY/CIEMNY

Serowo-pieczarkowe placuszki z sosem czosnkowym

Dziś na blogu kolejna odsłona placuszków. Były z brokułami [przepis tutaj], były z cukinią [przepis tutaj], były z kapustą [przepis tutaj] oraz z kalafiorem [przepis tutaj]. Natomiast dziś wersja dla wszystkich fanów sera! Placuszki serowo-pieczarkowe.
Przepis na porcję ze zdjęcia czyli 10 placuszków:

  • 50g pieczarek
  • 25 g sera żółtego
  • 2 jaja
  • zioła, pieprz
  • smalec, olej do smażenia
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ser również. Dodajemy zioła i jaja. Dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni, wykładając po 1 łyżce. 

Przepis na sos czosnkowy:
  • 40 g majonezu (najlepiej przygotuj domowy jeśli spożywasz często, okazjonalnie użyj ze sklepu)
  • 2 ząbki czosnku
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z majonezem.

Makro (10 placuszków z sosem bez tłuszczu do smażenia): około 523 kcal
B: 25,4
T: 44,6
W: 4,9*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

  1. Genialne. Chrupiące i wyjątkowo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Drukowanie tej strony nie działa.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przykro mi, ale nie wiem w czym błąd.. U mnie wszystko działa po kliknięciu Print.


      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva