Możesz zrobić pyszne zakupy z rabatem 12% na hasło: reva12

poniedziałek, 29 maja 2017

Fat bombki (trzy warstwy, bez nabiału)

Dziś przedstawiam Wam trzy-smakowe zabójcze czekoladki! Są pyszne! Bardzo delikatne w smaku, z mocno wyczuwalnymi orzechami. 


Przepis na duuużo czekoladek:
Warstwa czekoladowa:
Olej wymieszać z kakao, a następnie dodać wybrany słodzik (wcześniej warto zmielić). Wlać na dno foremek i schłodzić.

Warstwa kokosowa:

  • 270g mleczka kokosowego (cała część stała + odrobina wody kokosowej)
  • 80g wiórek kokosowych
  • 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • opcjonalnie: łyżka erytrolu/ksylitolu/stewii
Wszystko wymieszać. Nałożyć na warstwę czekolady i schłodzić.

Warstwa orzechowa:

Wszystko wymieszać. Nałożyć na kokosową warstwę.

Posypka:

  • 50g drobno krojonych orzechów
Wysypać na wierzch czekoladek i całość schłodzić (dobrze jest wsadzić czekoladki do zamrażalnika na 1-2h, a dopiero potem wyciągać z foremek), a następnie zjeść :)

Makro (na 100g czekoladek):  około 488,2 kcal
B: 5,4
T: 49
W: 6,4*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam Twoje przepisy. Juz kilka, wyprobowalam i jestem mega pozytywnie zaskoczona :P nie podpuszczam, ale zjadlabym mleczna kanapke w wersji keto :D krem mniej wiecej wiem jaki, ale na ciasto nie mam absolutnie pomyslu :( poniewaz to co robilam z czekolada bylo twarde :P pyszne czekkladki lece do kuchni robic :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Wychodzi około 490 kcal na 100g.

      Pozdrawiam :)

      Usuń

Print