Delikatna, wiosenna zupa

Dziś na obiad ląduje pyszna zupa na podrobach i karkówce. Zabielona mlekiem kokosowym smakuje niezwykle delikatnie. Miła odmiana od ostrych smaków na co dzień :)



Przepis jak na tradycyjne zupy warzywne:
  • ok 1 kg mięsa (u mnie serduszka, żołądki, karkówka i dodatkowo kości)
  • szklanka mleka kokosowego
  • dowolne warzywa (cebula, marchew, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, brukselka, seler, pietruszka)
  • ulubione przyprawy, sól, papryka, chili, bazylia itp
  • smalec
Karkówkę usmażyć na smalcu z cebulą i przyprawami, a następnie przełożyć do garnka. Warzywa również krótko podsmażyć. Na patelnię wylać wodę i dokładnie zebrać z niej "cały smak". Przelać do garnka. Zalać wodą (tyle, by przykryło mięso, ale nie za dużo) i gotować. Dodać resztę przypraw i gotować dalej przez około 30min. Na koniec wlać mleko kokosowe i ewentualnie ponownie dosolić.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print